Madona će uskoro otpočeti svoju dugoočekivanu turneju “Celebration” kojom će obilježiti četiri decenije karijere. Pop zvijezda će prve koncerte održati u Londonu, tačnije u O2 areni gdje će njene hitove u glas pjevati oko 80.000 fanova.Pjevačica će gostovati maltene u svim svjetskim metropolama, a cijene karata su šokirala javnost. Najveći Madonini fanovi u Londonu su za njen nastup morali da izdvoje od 300 pa do 5.900 eura. Međutim, i pored toga što su cijene vrtoglave ostalo je svega 88 karata.

Ništa bolja situacija nije ni u Milanu, gdje se karte kreću od 300 do čak 15.454 eura. Ovdje je ostalo manje od 200 karata, a po procjenama svjetskih medija, kraljica popa mogla bi ovim tempom da postavi novi rekrod po zaradi od nastupa.Međutim, ova titula njoj neće predstavlajti prestiž jer se već nalazi na vrhu liste jer je tokom turneje “Sticky and sweet” iz 2008. i 2009. ostvarila zaradu od 411 miliona dolara, piše Kurir.

Podsjetimo, Madonina turneja je prvobitno odložena zbog njenog narušenog zdravstvenog stanja.Naime, pjevačica je završila u bolnici zbog bakterijske infekcije, ali je uspješno uspjela da se oporavi, te je nedavno u krugu najbližih proslavila 65. rođendan.

Izvor CDM