Obrazovanje je temelj svake uspješne zajednice i ključna karika u izgradnji bolje budućnosti za svakog pojedinca. Da bi mladi ljudi ostvarili svoj puni potencijal, potrebno im je pružiti optimalne uslove za učenje i razvoj. Prepoznajući važnost ovog aspekta, MKD Mikrofin je još jednom pokazao svoju posvećenost zajednici i ulaganju u obrazovanje.

JU OŠ „Ćirilo i Metodije“ u Glavičicama, mjesto nedaleko od Bijeljine, broji 200 učenika raspoređenih u 16 odjeljenja. Iako postižu zapažene rezultate na takmičenjima i vrednovanjima rada škole, ovi đaci stiču svoja znanja u veoma izazovnim uslovima. Iz potrebe da se unaprijede uslovi za rad, škola se obratila Mikrofinu sa molbom za pomoć pri nabavci zidnih magnetnih tabli.

Uzimajući u obzir važnost adekvatnih nastavnih sredstava za kvalitetno obrazovanje, MKD Mikrofin je brzo reagovao i obezbijedio neophodne table, dodatno ističući svoju tradiciju pomoći i podrške zajednici. Kroz četvrt vijeka postojanja, ovo društvo neprestano pruža podršku različitim projektima u BiH, potvrđujući svoju ulogu društveno odgovorne institucije.

Ovim povodom, Dragana Rodić, šefica filijale Bijeljina, izjavila je: „Impresionirani smo predanošću i trudom zaposlenih u školi koji su radionicama, bazarima i van nastavnim aktivnostima uspjeli sami kupiti dvije table. Za MKD Mikrofin, podržati ovakvu inicijativu nije samo čin donacije, već investicija u budućnost. Ponosni smo što možemo biti dio ovakvih pozitivnih promjena i direktno doprinijeti kvalitetu obrazovanja učenika JU OŠ ‘Ćirilo i Metodije’.”

MKD Mikrofin je tokom godina postao sinonim za solidarnost, zajednički rad i podršku. Kontinuirana pomoć i sponzorstva koja pruža zajednici odraz su dubokog razumijevanja i posvećenosti stvaranju boljeg društva.