Novi nastavak čuvenog Istjerivača đavola mogao je da ima savršen datum premijere, petak 13. oktobar, ali to je promijenjeno, a razlog je – Tejlor Svift.Megapopularna pjevačica najavila je svoj koncertni film baš za taj datum, zbog čega su producenti filma The Exorcist: Believer odlučili da premijeru pomjere za 6. oktobar.

„Imali smo sjajan datum petak 13. oktobar, koji je najbolji dan za premijeru strašnog filma. Naravno, promijenili smo datum u znak poštovanja prema Tejlor Svift“, rekao je Džejson Blum, osnivač producentske kuće Blumhouse, prenosi Citymagazine.Kada je prvobitno najavio pomjeranje datuma premijere, Blum je rekao da želi dvostruko prikazivanje filmova #ExorSwift, po uzoru na Barbenhajmer.

„Bilo je previše rizično da čekamo da li će Egzorsvift uspjeti. Ljudi će i dalje imati priliku da pogledaju oba filma, pa nam se možda ispuni želja“, rekao je on i dodao: „Jedino što me nasmrt plaši je Tejlor Svift!“.Međutim, film The Exorcist: Believer nije jedini koji je pomjerio datum premijere sa 13. oktobra zbog koncertnog filma Tejlor Svift.

“What Happens Later” je pomjeren na 3. novembar, “Dumb Money” na 29. septembar, “The Persian Version” na 20. oktobar, a “Ordinary Angels” na februar naredne godine.Film Taylor Swift: The Eras Tour biće pušten u hiljade bioskopa širom svijeta i predstavlja njen rasprodat koncert u Inglvudu, a sve to u okviru turneje koja je zaludjela cio svijet.

 

Izvor CDM