Mostar će u novu 2024. godinu uvesti regionalna muzička zvijezda Željko Joksimović, a za najluđu noć u godini rukovodstvo Mostara je odabralo novu lokaciju i spektakl će organizovati na parkingu između Hrvatskog narodnog kazališta u izgradnji i zgrade Vlade FBiH.Uz potvrdu dolaska Željka Joksimovića u Mostaru za najluđu noć u godini, informaciju o novoj lokaciji za doček nove 2024. godine i spektakl u najvećem hercegovačkom gradu objavio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

“Kako je već najavljeno, za ovogodišnji doček Nove godine u Mostaru nastupit će regionalna super zvijezda Željko Joksimović”, istaknuo je Kordić.Sukladno velikim očekivanjima i profesionalnom pristupu, kako je naglasio, danas je dio organizacijskog tima Grada Mostara obavio sastanak s timom Željka Joksimovića, te su potvrdili lokaciju samoga koncerta.”Doček Nove godine bit će održan na parkingu između zgrade Hrvatskog narodnog kazališta i zgrade Vlade Federacije BiH. Sljedeći korak je priprema same lokacije, a očekujemo veliki spektakl za sve Mostarke i Mostarce, kao i naše goste”, poručio je gradonačelnik Mostara.

Podsjetimo da je prošli nekoliko godina u Mostaru najluđa noć organizivana uz gradsko šetalište u sklopu manifestacije Advent, koja se održava tokom mjeseca decembra u tom gradu.Zbog najluđe noći u godini, Mostar je zadnjih nekoliko godinama pun domaćih i stranih gostiju, zbog čega u tom periodu svi smještajni kapaciteti već tradicionalno budu popunjeni mnogo ranije, pa vlada potraga za prenoćištem i u okolnim mjestima.Mostar je već godinama prepoznatljiv po ludima noćnim provodima najluđim noćima u godini koje okupljaju goste iz zemlje i regije, a veliki broj ljudi iz dijaspore namjenski za te dane dolazi u Mostar, koji je glavno odredište u to vrijeme i za brojne goste iz raznih krajeva svijeta.

Izvor Klix.ba