Scary Movie, početna humoristična serija koja je ismijavala horore kao što su Vrisak i Znam šta si uradio prošlog ljeta, ponovo se pokreće.Paramount Pictures je objavio da se udružio sa megaproducentom filma Brzi i žestoki Nealom H. Moritzom kako bi oživio uspavanu franšizu. Scary Movie kreće u produkciju na jesen 2024., a u kina bi trebao doći 2025.Serija je iznjedrila pet prethodnih filmova prije nego što je ostala bez goriva s nastavkom iz 2013. godine. Ali horor je i dalje bio glavna sila na blagajni, a filmovi poput Pet noći kod Freddyja, Osmijeh i M3GAN privlače veliku publiku. Dakle, postoji mnogo novog materijala za ekipu Scary Movie za parodiranje.

Scary Movie se također snima kao dio Paramountovog partnerstva za prvi izgled sa Miramaxom, studijom koji stoji iza filmske franšize. Miramax će u potpunosti financirati proizvodnju, uz Paramount handling distribuciju. Indie etiketa je zajedničko ulaganje između Paramounta i BeIN-a. Miramax je nedavno objavio da ima novog izvršnog direktora u bivšem šefu MGM-a Jonathanu Glickmanu.

Trenutno, Moritz radi kao izvršni producent na Knuckles, originalnoj seriji događaja od šest epizoda koja se odvija nakon događaja Sonic the Hedgehog 2. Serija debituje 26. aprila ekskluzivno na Paramount+ u SAD.Moritz također producira Sonic the Hedgehog 3, zakazano za široko izdanje 20. decembra 2024., nakon što je prethodno bio producent na druga dva Sonic filma. Osim toga, Moritz razvija nekoliko projekata igranih filmova u Paramountu, uključujući ponovno pokretanje filma Face/Off, Variety.

Izvor Radio Sarajevo