Prošlo je 29 godina otkad je 70-godišnji glumac prvi put utjelovio lik Djeda Mraza u dotad neispričanoj priči o dobroćudnom bradatom dedici.Američki glumac Tim Allen vratio se glumi sa televizijskom serijom The Santa Clauses koja na male ekrane stiže 8. novembra.Iako još uvijek nismo prošli ni sezonu Halloweena (Noć Vještica), najave i traileri novih božićnih filmova i serija već su nam počeli pristizati na društvene mreže i streaming servise.

Među njima se našao i onaj za The Santa Clauses (Djed Mrazovi) u kojem lika Djeda Mraza ponovo glumi dobro nam poznati Tim Allen.U objavljenom isječku Allenov živahni Djed Mraz bavi se pojavom novog lika, Magnusa Antasa (u seriji također poznat kao Ludi Djed Mraz), kojeg glumi Eric Stonestreet (Modern Family), a s kojim napeto razgovara u božićnoj prodavnici i uvodi nas u novu priču.

Televizijska serija The Santa Clauses kreirana je kao nastavak franšize Santa Clause. Prvi film tog serijala bio je objavljen 1994. godine.Nakon originalnog filma uslijedilo je nekoliko nastavaka koji su objavljeni 2002. i 2006. godine, a nova serija bit će premijerno prikazana na Disney+ streaming servisu 8. novembra.

Izvor Radio Sarajevo