Budžet za novi film Gladijator 2 Ridleyja Scotta porastao je na nevjerovatnih 310 miliona dolara (559,50 miliona KM).To je povećalo zabrinutost oko isplativosti filma uprkos velikim očekivanjima i glumačkoj ekipi s velikim zvijezdama.Ridley Scott se suočava sa sve većim pritiskom jer Gladijator 2 treba da nadmaši prethodni film s najvećom zaradom Marsovac (The Martian).

Dugo očekivani nastavak tako je postao jedan od najskupljih filmova ikada snimljenih, što je izazvalo zabrinutost nakon Scottovog nedavnog promašaja na blagajnama.Njegov film Napoleon iz 2023. s Joaquinom Phoenixom i Vanessom Kirby u glavnim ulogama imao je ogroman budžet od 200 miliona dolara (360,97 miliona KM) i borio se da postane profitabilan na svjetskim blagajnama.

Međutim, zaradio je samo oko 61,5 miliona dolara (111,00 miliona KM) na domaćim blagajnama, a 218 miliona dolara (393,46 miliona KM) širom svijeta, čime je najnoviji biografski blockbuster Ridleyja Scotta “propao”, piše Screen Rant.Glavne uloge u filmu će tumačiti Paul MescalDenzel WashingtonPedro Pascal i Derek Jacobi.Premijera je najavljena za 22. novembar 2024. godine.

Izvor Radio Sarajevo