Očigledni su razlozi zašto naša kuća može loše mirisati, a uzroci su brojni poput ostataka hrane ili prljavog veša.

Međutim, postoje skrivene opasnosti poput vlage na nevidljivim mjestima koja, osim užasnog mirisa, može biti opasna po naše zdravlje, a može biti i znak ozbiljnog problema. Osim skrivene vlage, vaša kuća može imati neugodan miris i zbog drugih skrivenih razloga.

Tepisi

Neugodne miris u vašem domu može dolaziti i iz tepiha. Stoga redovno održavanje tepiha u domu je vrlo važno, a to možete učiniti ili specijaliziranim sredstvima ili jednostavno pomoću sastojaka koje imate u kući poput sode bikarbone.

Zidovi

Riječ je o površinama koje su pod određenim uvjetima uzrok neugodnog mirisa. Neugodan miris koji se osjeća prilikom ulaska u kuću, znak je da su zidovi i stropovi prljavi te ih je potrebno očistiti i ofarbati.

Skrivena vlaga

Indikator skrivene vlage je neugodan miris koji može da se širi vašom kućom. Ukoliko vaš dom ima neugodan miris, a ne znate odakle on potječe vrlo je moguće da u kući imate skrivenu vlagu.

Problemi sa strujom

Miris pokvarene ribe jedan je od signala da postoji problem s električnim instalacijama. Stručnjaci kažu da topljenje plastike ili bakra prati miris urina.

Mašina za pranje suđa

Poslije dužeg razdoblja svakodnevnog korištenja, ovaj uređaj može biti uzrok neugodnog mirisa u kući. Ako se u kuhinji osjeća misteriozni smrad, trebalo bi očistiti mašinu za pranje suđa.

Izvor:Klix