Nagrade “Zlatni globus”, koje spadaju među najprestižnije u svijetu kinematografije, dodijeljene su u nedjelju uveče u Los Anđelesu, a u istom gradu za 11. mart zakazano je uručenje nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka – “Oscar” kada će biti stavljena kruna na proteklu filmsku sezonu.Za to vrijeme filmska industrija vrijedno radi, a naslovi, kada je riječ o filmovima, ali i o serijskim ostavrenjima, za 2024. godinu su uveliko najavljeni.Na sve popularnijim i dostupnijim svjetskim platformama moguće je cijele sezone serija odgledati “u dahu”, a ako se po jutru dan poznaje, ova godina bi mogla biti vrlo uspješna na polju filma i serija.U nastavku pročitajte osnovne informacije o nekoliko mini-serija koje očekujemo u ovoj godini, a kojima struka predviđa dug i uspješan televizijski život.

“Gospodari vazduha”

“Gospodari vazduha” jedna su od najiščekivanijih serija u 2024. godini, a kreirali su je slavni Stiven Spilberg i Tom Henks. Među glumačkom ekipom gledaćemo Ostina Batlera, Ternera Kaluma i Barija Kiogana. “Gospodari vazduha” je mini-serija koja prati 11 vojnika u Drugom svjetskom ratu koji su dio bombardera zvanog “Leteća tvrđava”. Serija je nastala po istoimenoj knjizi iz 2007. godine autora Donalda Milera, a prve dvije epizode gledaci će moći gledati 26. januara na Apple TV+.

“Pingvin”

Jedan od najpoznatijih superheroja svih vremena, Betmen, jednako je poznato ime kao i Pingvin, zlikovac i njegov najveći neprijatelj, tako da ne čudi veliki broj obožavalaca koji jedva čekaju novu seriju “Pingvin”. Riječ je o novoj seriji koja stiže ove godine i prati transformaciju Osvalda Koblpota iz čovjeka unakaženog lica u poznatog gangstera Gotama. U glavnoj ulazi se pojavljuje Kolin Farel, kojeg smo u istoj ulozi gledali u posljednjoj obradi “Betmena” sa Robertom Patinsonom u naslovnoj ulozi. Serija se očekuje na platformi HBO Max krajem 2024. godine.

“Režim”

Originalna HBO serija “Režim” pred publikom će se naći  u šest novih epizoda, a početak emitovanja zakazan je za 3. mart. Ova drama prati godinu dana unutar jednog evropskog autoritarnog režima i raspreda priču o propasti. Izvršni producent je Vil Raner, a mini-serija je prvobitno nosila naziv “Palata”. Glumačku postavu čine Kejt Vinslet, Hju Grant, Andrea Rajzbro, Marta Plimpton i Matjas Shunarts.

“Palm Rojal”

Još jedna mini-serija koja bi mogla biti obećavajuća je “Palm Rojal”. Riječ je o priči koja prati ženu koja rekonstruiše svoj identitet šezdesetih godina prošlog vijeka, nakon što ju je ostavio suprug i cijeli njen društveni krug. Glumačka postava nagovještava kako bi moglo biti riječ o odličnoj seriji. U glavnoj ulozi naći će se komičarka Kristen Vig, a pridružuju joj se i Alison Dženi, Lora Dern, Džoš Lukas, pjevač Riki Martin, ali i manekenka Kaja Gerber. “Palm Rojal” pred publikom će se naći 20. marta na Apple TV+.

“Gospodin i gospođa Smit”

Obrada jednog od najpoznatijih akcijskih filmova “Gospodin i gospođa Smit” ove godine dolazi u obliku serije. Smitove će umjesto Breda Pita i Anđeline Džoli igrati Donald Glaver i Maja Erskin. Zaplet ostaje sličan, dva stranca dobijaju posao u špijunskoj agenciji koja im nudi život pun špijunaže, bogatstva i putovanja. Zaplet stoji u činjenici da su novi identiteti u dogovorenom braku. Serija stiže 2. februara na platformu Prime.

“Pravi detektiv”

“Pravi detektiv” tehnički nije nova serija, ali četvrta sezona ove antologijske priče zaslužuje mjesto na listi najiščekivanijih u ovoj godini, a nova sezona nosi naziv  “Noćna zemlja”. Kad padne duga zimska noć u Enisu na Aljasci, osmorica ljudi koji upravljaju arktičkom istraživačkom stanicom Tsalal nestaju bez traga. Kako bi riješile slučaj, detektivke Liz Danvers (Džodi Foster) i Evangelina Navaro (Keli Rajs) moraće se suočiti s tamom koju nose unutar sebe i istražiti uklete istine koje leže zakopane pod vječnim ledom. Serija stiže 14. januara na HBO, a nova sezona će imati šest epizoda.

Izvor Nezavisne