Novi hit horor Crni petak (Thanksgiving) dobit će nastavak.Režiser filma Eli Roth je objavio na Instagramu da je nastavak odobren od strane Sonyja, što znači da će John Carver ponovo ubijati.”Hvala svima koji su podržali originalni horor u kinima! Nastavak je zakazan 2025. godinu! Trebat će nam godina da zaista napravimo pravi scenario, počinjemo s radom danas!”, rekao je Roth.

Rothova najava znači da se Thanksgiving, koji je zaradio oko 37 miliona dolara (66,78 miliona KM) širom svijeta od svog prvobitnog izdanja, dobro kreće ka tome da postane prava franšiza.Film se temelji na lažnom traileru koji je Roth napravio za redatelje Roberta Rodrigueza i Quentina Tarantina 2007., za njihov film Grindhouse.Nakon što neredi na Crni petak završe tragično, misteriozni ubica inspirisan praznikom Dan zahvalnosti terorizira Plymouth, Massachusetts.

Otimajući stanovnike jednog po jednog, ono što počinje kao nasumična ubistva iz osvete uskoro se otkriva kao dio većeg, zlokobnog prazničkog plana.Usred jezive priče nalazi se Patrick Dempsey kao gradski šerif.Glumački ekipu također čine Addison RaeJalen Thomas BrooksNell VerlaqueMilo ManheimGina GershonTim Dillon i Rick Hoffman.
Izvor Radio Sarajevo