Photo: Bullet Train Facebook

Već ranije su ga neki smatrali najvećim favoritom za nasljednika Daniela Craiga u ulozi novog filmskog Jamesa Bonda, a sad je prema pisanju britanskih medija, sve gotovo.Još se samo čeka potpis ugovora i predstavljanje 33-godišnjeg glumca Aarona Taylora-Johnsona kao tajnog agenta 007 u najdugovječnijoj i najuspješnijoj filmskoj franšizi u historiji kinematografije.

Aaron Taylor-Johnson bit će osmi agent 007 u historiji i tako se pridružiti slavnom nizu koji čine Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan i Daniel Craig. Na taj način je završena višegodišnja potraga za novim agentom, a Aaron Taylor-Johnson upisat će se i kao prvi James Bond koji nosi – suprugino prezime.Naime, iako je Aaron svojim ulogama, ali i izgledom već osvojio žene širom svijeta, njegovo srce čini se kuca samo za jednu. Upoznao ju je na snimanju biografskog filma Nowhere Boy o Johnu Lennonu u kojem je odigrao glavnu ulogu, a danas 57-godišnja Sam Taylor-Johnson bila je režiserka.

Tada 19- godišnji Aaron bio je očaran 23 godine starijom Sam koju je nakon završetka snimanja pozvao na spoj i rekao joj da će biti njegova žena. Zaruke su objavili na londonskoj premijeri filma 2009. godine, vjenčali su se tri godine kasnije i otada oboje nose oba prezimena.Par danas ima dvije kćeriWylda Rae rođenu 2010. godine te Romy Hero, koja je rođena 2012. godine godine Supružnici žive u Los Angelesu sa kćerima, točnije njih četiri jer Sam iz prethodnog braka ima još dvije kćeri.

Osim uloge Johna Lennona, koja mu je donijela i ljubav života, ostvario je zapažene uloge u trileru Savage Olivera Stonea, a maestralno je odigrao i grofa Vronskog u filmskoj adaptaciji Ane Karenjine. Uloga psihopata Raya Marcusa u trileru Toma Forda Noćne životinje donijela mu je Zlatni globus za najbolju sporednu mušku ulogu, te nominaciju za nagradu BAFTA, prenosi Gloria.

Izvor Radio Sarajevo