Prevara u braku jedan je od osnovnih razloga za razvod. Supružnici rijetko kada pristaju na to da u njihov život uđe i treća osoba, posebno ako su uvjereni da ljubav cvjeta. Međutim, izgleda da tri i nije tako loš broj kao što se mislilo.

Čvrst stav

Ljudi obično imaju čvrste stavove kada je u pitanju prevara, ali, ispostavilo se, to bi moglo pomoći vašoj vezi. Barem je tako otkrila nedavna studija. Prema njoj studiji, afera je dobra za vaš brak. Anketa od 1.400 samopriznatih preljubnika pokazala je da je 72 posto reklo da se njihov odnos s mužem ili ženom „dramatično poboljšao“ otkako su započeli aferu. Ukupno 52 posto čak je reklo kako je njihov seksualni život sa supružnikom drastično bolji otkako su počeli da ih varaju. Umjesto odnosa jednom ili dva puta mjesečno sa svojim partnerom, intenzivirali su do šest puta mjesečno, piše SrećnaRepublika.U isto vrijeme, oni su se viđali sa svojim tajnim ljubavnikom najmanje šest puta mjesečno. Studija sajta za vanbračne sastanke pokazala je da je devet od deset anketiranih, koji su imali vezu, priznalo da i dalje imaju seks sa svojim partnerom.

Više intime

Upitani da li je njihov odnos bio „bolji“ otkako su započeli aferu, 72 posto je reklo da se „dramatično poboljšalo“, dok je samo 2 posto reklo da je utjecalo negativno na njihov intimni život sa supružnikom, a 26 posto je reklo da nije bilo primjetne promjene.- Ispitali smo 1.400 oženjenih članova da vidimo kakav je utjecaj afera na njihovu vezu kod kuće. Otkrili smo da 72 posto oženjenih kaže da su sretniji u braku otkako su započeli aferu, a od njih 52 posto je reklo da zapravo imaju više seksa nego ikada sa svojim supružnicima – tvrde istraživači za „Sun“.

Izvor Avaz