Marvelov najpopularniji antiheroj – Deadpool, kojeg je utjelovio Ryan Reynolds, vraća se nakon skoro šest godina.Marvel Entertainment objavio je prvi teaser za drugi nastavak Deadpoola, nazvan Deadpool & Wolverine, koji je u roku od osam sati pregledan više od sedam miliona puta.Pošto je Disney 2019. godine otkupio studio Fox, koji je imao prava na adaptacije X-Mena i DeadpoolaDeadpool se u novom filmu službeno pridružuje Marvelovom filmskom svemiru (MCU), što je vidljivo iz samog teasera.

Teaser započinje Deadpoolovom rođendanskom proslavom, koju prekine organizacija Time Variance Authority, posljednji put viđena u drugoj sezoni serije Loki. U teaseru nakratko vidimo i Wolverinea, kojeg glumi Hugh Jackman.Novi nastavak Deadpoola režirao je Shawn Levy, reditelj franšize Noć u muzeju (Nigth at Museum), koji je s Reynoldsom sarađivao na filmovima Free Guy i The Adam Project. Uz Reynoldsa i Jackmana u filmu glume Emma CorrinMorena BaccarinRob DelaneyLeslie UggamsKaran Soni i Matthew Macfadyen.

Teaser za film oduševio je fanove koji godinama čekaju novi nastavak Deadpoola.”Držim fige da ovaj film prekine Marvelov trenutni trend”, “Čovječe, ne mogu vjerovati koliko sam dugo čekao novi film o Deadpoolu. Tako sam uzbuđen“, “Za mene je ovo najiščekivaniji film godine“, “Nadam se da će ovo osvježiti MCU”, samo su neki od komentara obožavatelja.Deadpool & Wolverine u kina dolazi 26. jula 2024. godine.

Izvor Radio Sarajevo