Popularni mačak Garfield, obožavatelj lazanja i mrzitelj ponedjeljaka, s čime se većina nas može lako poistovjetiti, iduće godine dolazi u kina u novoj, animiranoj verziji.Nakon igrano-animiranih filmova “Garfield” (2004.) i “Garfield: Priča o dvije mačke” (2006.), u kojima je u originalu mačku glas dao Bill Murray, poznat po serijalima “Istjerivači duhova” i “Zombieland”, omiljeni narandžasti mačak se vraća na velika platna.Ovaj animirani film svojevrsni je reboot cijelog serijala, a sudeći po zabavnom i simpatičnom traileru – novi Garfield bit će pravi hit među mališanima i porodicama.

Prvi trailer filma prikazuje kako je John udomio Garfielda sa ulice, te u šta se Garfield pretvorio nakon što je otkrio hranu, dom i svog vjernog prijatelja psa Oddieja. Nakon što se njegov divni, lagodni i siti život s Jhonom i Oddiejem potpuno promijeni dolaskom njegovog oca Vica, Garfield će morati na avanturu koja će ga naučiti nečem neočekivanom…Scenario ovog animiranog filma potpisuje nagrađivani David Reynolds (Potraga za Nemom; rad na filmskom serijalu Priča o igračkama), a rediteljsku palicu drži Mark Dindal (crtani mjuzikl Cats Don't Dance i animirani film Žuta minuta/Chicken Little). U originalu glasove daju Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham, a na glumačku postavu za lokalnu sinhronizaciju još ćemo malo pričekati.

Animaciju za film radio je DNEG Animation, hvaljeni studio za specijalne efekte i kompjutersku animaciju koji je osvojio sedam Oscara (filmovi Inception, Interstellar, Ex Machina, Blade Runner 2049, First Man, Tenet i Dina), BAFTA nagrade (Inception, Interstellar, Harry Potter i Darovi smrti 2), Emmy nagrade (serije Chernobyl, Star Trek:Discovery), a radili su na ovogodišnjim kino hitovima “Oppenheimer”, “Brzi i žestoki 10”, “Vrisak 6” te nadolazećim filmovima “Aquaman”, “Izgubljeno kraljevstvo” i “Dina” – drugi dio.

Animirani Garfield dolazi i bh. kina na proljeće 2024. godine, tačnije u maju u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH, a do tada ćete imati vremena spremiti lazanje baš onako kako ih ovaj mrgud voli i svoje mališane upoznati s novim, a opet kultnim kino junakom.Animirani film “Garfield” u bh. kinima u maju 2024. godine.

Izvor Klix.ba