Zdravko Čolić osvrnuo se na pjesme koje su mu nuđene tokom karijere, a koje su naposlijetku postale hitovi drugih pjevača te naveo numere poput pjesme “Kad hodaš” koju je napisao Bajaga, ali i “Zora je” Nede Ukraden.Čolić je jedna od najvećih muzičkih zvijezda Balkana, a priznao je da je mnoge pjesme kroz karijeru odbio iz različitih razloga te su one postale hit nakon što ih je neko drugi otpjevao, prenosi srbijanski Kurir.

“Kad se radi neki novi album, obično za njega stigne mnogo više pjesama nego što će biti objavljeno. Bilo je nekih pjesama u karijeri koje nisam snimio. Recimo Đorđe Novković je meni nudio pjesmu ‘Zora je’. To je bio hit, možda bismo je mi drugačije napravili”, kazao je Čola.Također, otkrio je kako je jedna od numera koja mu je bila ponuđena hit “Kad hodaš” koji izvodi Riblja Čorba, a napisao ju je Momčilo Bajagić Bajaga.

“Bajaga mi je nudio ‘Kad hodaš’, to je isto hit koji nam je promaknuo. Zašto mi je neka pjesma promaknula? Jednostavno zato što su mnogi kompozitori htjeli sa mnom sarađivati, jer je s moje strane krenula dobra prodaja ploča. To je bilo jako unosno i za njih, imati nekoga ko prodaje ploče, ko je aktualan, da pjeva njihove pjesme”, pojasnio je.Naveo je i kako je ranije imao deset mjesta na albumu na ploči pa su neke pjesme i u tom kontekstu morale otpasti.

“To je vrijedilo u vrijeme vinila, a posle, kad je sve postalo digitalno, to više nije bilo bitno. Onda je bilo važno je li nešto bio producentski promašaj. Ja sam blizanac, pa može i ovako i onako”, kazao je Čolić.Prethodno je otkriveno i da je upravo njemu bio namijenjen hit “Da se opet tebi vratim” koji je naposljetku otpjevala Nina Badrić.
Izvor Klix.ba