Časopis “Roling stoun” (Rolling Stone) objavio je spisak 10 najboljih televizijskih serija u 2023. godini. Na prvom mjestu našla se neobična komedija o domorodačkim tinejdžerima.Tokom ove godine neke od najzapaženijih serija bile su “Ted Laso”, “Veličanstvena gospođa Mejzel”, “Naslednici” i “Beri”. One su dominirale na dodjelama nagrada i spiskovima najboljih ostvarenja u proteklih nekoliko godina, a sve su nastale jedna za drugom, piše Roling stoun. Neke od ovih serija zauzele su mesto na spisku 10 najboljih serija u 2023. godini na top-listi ovog časopisa.

Najboljim ovogodišnjim ostvarenjem “Roling stoun” je proglasio “Pse iz rezervata”, FX-ovu seriju o četiri tinejdžera koji žive u ruralnoj Oklahomi i sanjaju o bijegu i životu u Kaliforniji. Ber, Elora, Vili i Čiz shvataju da im je za odlazak potreban novac, a do njega pokušavaju da dođu obavljajući niz manjih zločina u naselju u kojem žive.Paralelno im se događa niz urnebesnih dogodovština, a naslov serije je podsjećanje na Tarantinov klasik “Ulični psi”. Serija je takođe velika stvar za zajednicu autohtonog američkog stanovništva koja je vrlo malo ili nije uopšte zastupljena u današnjoj pop kulturi. Sigurno ne na način kako su ih Tajka Vajtiti i filmaš Sterlin Harjo prikazali.

“Nikada nije bilo serije kakva je Psi iz rezervata, komedije o domorodačkim tinejdžerima koji odrastaju u rezervatu u ruralnoj Oklahomi. Nadajmo se da će opet biti ovakvih, posebno nakon remek-djela posljednje sezone u kojoj se svaka epizoda činila drugačijom od prethodne i u kojoj bi jedna nedjelja mogla biti najsmješnija stvar na televiziji, a druge najtužnija”, objasnili su svoj izbor iz popularnog časopisa.Na drugom mjestu nalazi se “Medved”, a prate ga “Naslednici”, “Pokeraško lice”, “Posljednji od nas”, “Govedina”, “Pavooki samuraj”, “Cunk na zemlji”, “Neko negde” i “Žurka dole”.

Izvor Nezavisne