​Tokom svake godine, sumiranje utisaka na kraju je obavezno. A na vebu se to svodi na Google pretragu i pojmove koje smo pretraživali tokom godine.Mnogi od nas se preispituju da li su donijeli prave životne odluke, kako da poboljšaju život u narednoj godini, ali tu je i zanimljiva statistika – šta smo najviše guglali kroz proteklu 2023. godinu?Život nam je beskrajno olakšan, jer samo jednim klikom možemo doći do skoro svih informacija koje su nam u tom momentu neophodne. Google je postao alatka bez koje ne možemo. Google pretraga je kao životni savjetnik, prvo pitamo njega pa tek onda stručnjake iz različitih oblasti.Od praktičnih pitanja o kuvanju i ličnim finansijama, pa sve do škakljivih informacija o poznatim ličnostima – sve to možemo pronaći u top 8 pitanja koje postavljamo Googleu:

1. Gdje je moja refundacija?
2. Kako izračunati indeks tjelesne mase?
3. Da li je Rijana trudna?
4. Do kada je otvorena najbliža samoposluga?
5. Koji je moj AjPi (IP), koja je moja AjPi (IP) adresa?
6. Kako izračunati procenat?
7. Koliko je centimetara u jednom inču?
8. Kako obrisati Instagram nalog?
Tu su naravno i upiti o zdravlju i pretraga dijagnoza:
1. Kako smršati brzo?
2. Koji je normalan otkucaj srca?
3. Koliko kalorija ima neka hrana?
Nezaobilazna su bila i sportska pitanja kao i ko je pobjednik?
1. Kada počinje fudbalska utakmica?
2. Na kom kanalu se emituje?
Među najpopularnijim Google upitima našao se i veliki broj pojmova koji bi trebalo da budu opštepoznati – kako izračunati procenat je samo jedan od njih.
Zatim – koliko nedjelja ima u godini, kada je Dan zaljubljenih, koliko dana ima jedna godina, šta je prost broj.Ne smijemo zaboraviti ni na vremensku prognozu, igrice, Google Translate ali i različite sajtove za učenje stranih jezika.
Izvor Cafe.ba