Prvi ples jedan od najposebnijih trenutaka svakog vjenčanja, simbol novog početka, te mladenci pažljivo biraju pjesmu na koju će otplesati svoj prvi ples kao supružnici.Mladenci uglavnom biraju pjesme koja za njih imaju posebno značenje i mjesto u srcu, no ta pjesma ima puno veće značenje nego što većina misli, barem ako je suditi prema anketi koju je proveo strani portal OnBaj.

Naime, rezultati ankete pokazali su da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pjesme imaju sretne brakove, dok neke pjesme, čini se, ne donose bračnu sreću te su brakovi završili razvodom. Cilj ankete bio je upravo to – otkriti postoji li povezanost između stope razvoda i pjesama koje su mladenci birali za prvi ples.Pitali su 5544 osobe širom svijeta koju su pjesmu izabrali i koji im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu 25 najčešće biranih pjesama i napravili pripadajuću računicu za bračne statuse.

Pjesme koje su donijele bračnu sreću takođe su “Isn’t She Lovely” Stivija Vondera i “The Way You Look Tonight” Frenka Sinatre, prenosi Avaz.Pjesma koja je završila s najviše razvoda je “Little Things” grupe One Direction – 75 odsto parova koji su izabrali tu pjesmu razvelo se.Na nepopularnoj listi nakon Van Direkšon slijede “I’m Yours” Džejsona Mraza i “Chasing Cars” grupe Snov Patrol.

Izvor Srpska Info