Samo nekoliko sedmica nakon što se saznalo da Universal radi na novom filmu “Park iz doba Jure” (Jurassic World), sada postoji nagovještaj ko bi mogao da bude režiser, a poznat je i zvanični datum izlaska.Deadline je u izvještaju otkrio da se Dejvid Lič, koji je bio jedan od istaknutijih akcionih reditelja u protekloj deceniji, razmatra upravo za reditelja.Izvještaj ipak upozorava da su pregovori još uvijek u ranoj fazi.

Izvještaj Deadline-a takođe je otkrio očekivani datum izlaska: 2. jul 2025. Universal je kasnije potvrdio taj datum objavom na Jurassic World X nalogu.Lič, nekadašnji kaskaderski dvojnik Breda Pita, režirao je brojne filmove, među kojima i Atomic Blonde, Deadpool 2, Hobbs & Shaw i Bullet Train. Sljedeći na redu je The Fall Guy, akcioni film u kojem glume Rajan Gosling i Emili Blant, čija je premijera zakazana za 3. maj 2024.

Očekuje se da će novi Jurassic World biti potpuno novi pristup franšizi.Posljednji film Jurassic World, Dominion, izašao je 2022. godine, dokazujući da franšiza još uvijek ima mnogo toga da ponudi.Iako su kritike bile pomiješane, prešao je željenu granicu od 1 milijarde dolara na svjetskim blagajnama.

Izvor Nezavisne