Radio-televizija Srbije odabrala je kompozicije koje će se takmičiti na festivalu “Pesma za Evroviziju 2023” na kojem će biti odabran predstavnik Srbije na “Pesmi Evrovizije” u Liverpulu u maju ove godine.Polufinala festivala gledaoci će pratiti 1. i 2. marta, dok će veliko finale biti održano 4. marta, a u festivalskoj konkurenciji biće 32 kompozicije, javlja RTS.

Izabrane su kompozicije “Moj prvi ožiljak na duši” – Nađa, čiji su autori Kristina Kovač i Tim Gosden, “Kad smo sami – Tijana Dapčević, autora Ane Radonjić (Zoe Kida), “Ako shvatim – Petar Pupić, koji je i autor kompozicije, kao i “Cvet sa Istoka” koju cje izvesti Stefan Zdravković, a čiji je autor Dušan Bačić.Takođe, takmičiće se i Frajle sa numerom “Neka, neka” autora Nataša Mihajlović i Nevene Buča, ali i Angellina koja će izvesti numeru “Lanac” čiji je Anđela Vujović, prenosi Tanjug.Izabrane su i kompozicije “Starac dana” – Eegor, autora Igora Miškovića, “Nedostupan” – Boris Subotić, autora Milenka Škarića i “Devojka tvog dečka” koju će izvesti Nađa Terzić, a čiji su autori Konstantin Arsić, Nađa Terzić, Aleksa Vučković, Dimitrije Borčanin.

Između ostalog, publika će moći da čuje i kompoziciju “Samo mi se spava” – Luke Black, čiji je autor Luke Black, zatim “Novi plan drugi san” – Filip Baloš, autora Filipa Baloša, “Rumba” koju će otpjevati Zejna, a čiji su autori Nikola Burovac i Miloš Roganović.Izabrana su i kompozicije “Greh” – Dzipsii, autora Ahmeda Hajdarovića (Rep Gorila) i Jovana Živadinovića (Dzipsii), “Zato što volim” koju će izvesti Igor Vins i Bane Lalić, koji su i autori te kompozicije, zatim “Liberta” – Gift, autora Jovana Matića, “U noćima” – Ivona autora Ivone Pantelić, “Posle mene” – Filarri autora Teya Dora – Teodora Pavlovska, Yungkulovski – Miloš Janošević.

U konkurenciji su i “Zumi zimi zami” koju će izvesti Hurricane, a čiji su autori Nemanja Antonić, Ivan Vukajlović i Snežana Antić, zatim “Novi svet” – Mattia Zanatta čiji su autori Michele Bonivento, Mattia Zanatta i Predrag Cvetković, dok će numeru “Vremenska zona” autora Bobana Dževerdanovića otpevati bend “Hercenšlus”.Numeru “Osmeh” otpjevaće Adem Mehmedović koji je i autor, a kompoziciju “Iza duge” autora Vladimira Graića otpevaće Igor Stanojević.

Izabrane su i kompozicije “Svadba ili kavga” – CHEGI & Braća Bluz Bend čiji su autori Željko Čeganjac, Dušan Čeganjac, Stefan Čeganjac i Boris Kapetanović, “Viva la vida” – Aleksandar Simić i Nenad Osmanović autora Nina Ademovića, Gorana Ratkovića Raleta i Branislava Glušca, “Tišina” – Doris Milošević autora Ognjana Miloševića, “Fenomen” koju će izvesti Milan Bujaković, Zoran Todorović i Sanja Anastasija, a čiji su autori Alek Aleksov, Miro Buljan, Nenad Ćeranić i Dragiša Baša.

Publika će imati priliku da čuje kompoziciju “Indigo” – Emphaty Soul Project autora Nenada Radakovića, “Čujemo se sutra” – Filip Žmaher čiji su autori Boban Janković, Filip Tančić i Aleksandar Mastelica, “Od jastuka do jastuka” – Stefan Maljković Shy, autora Slavka Milovanovića i Ane Sekulić, “Kao grom iz vedra neba” autora Aleksandra Filipovića i Branka Klanščeka koju će izvesti Jovana Tomašević.Za evrovizijsku pjesmu konkurisaće i “Loše procene” – Drai čiji su autori Ivan Milanov, Nemanja Antonić, Asal Ksinatović i Ana Sekulić, kao i numera “Presidente” koju će otpjevati Savo Perović, a čiji su autori Mahdi i Sajsi MC.”Pesma Evrovizije” održaće se 9, 11. i 13. maja u Liverpulu u Velikoj Britaniji, koja je preuzela organizaciju umjesto prošlogodišnjeg pobjednika Ukrajine.

Izvor Nezavisne