Leto je doba godine kada treba posebno paziti na negu kože zbog jakog sunca, ali postoje određeni kozmetički proizvodi koje je bolje izbegavati tokom izlaganja suncu kako bi sačuvali zdravlje kože.

1. Teški puderi i korektori: Debeli slojevi pudera mogu zapušiti pore i izazvati probleme kao što su akne, naročito u kombinaciji sa znojem. Umesto toga, koristite lagane BB ili CC kreme koje pružaju prirodan izgled i hidrataciju.

2. Masni i teški hidratantni proizvodi: Bogate hidratantne kreme mogu biti preteške za letnje uslove. Preporučuje se upotreba laganih hidratantnih krema na bazi gela ili vode koje se brzo upijaju.

3. Proizvodi na bazi alkohola: Tonici i drugi proizvodi koji sadrže alkohol mogu isušiti kožu i povećati osetljivost na sunce. Bolji izbor su nežni tonici bez alkohola.

4. Intenzivni parfemi: Teški parfemi mogu biti previše za letnju vrućinu i izazvati iritaciju kože. Umesto njih, birajte lakše, sveže mirise ili toaletne vode.

5. Proizvodi sa retinoidima i kiselinama: Retinoidi i kiseline poput glikolne i salicilne kiseline su odlični za piling i anti-age tretmane, ali mogu povećati osetljivost kože na sunce. Ako ih koristite, preporučuje se nanošenje visokog SPF zaštitnog faktora tokom dana ili razmatranje pauze tokom leta.

Ovo su samo smernice kako biste sačuvali zdravlje i lepotu kože tokom letnjih meseci, fokusirajući se na proizvode koji će bolje odgovarati vašim potrebama u ovim uslovima.

(mondo.rs)