Printscreen

Najveći live bend na planeti, njemački Rammstein, sprema se da po treći put nastupi u srpskoj prijestonici 24. i 25. maja, a koncerte na Ušću, pored antologijskih hitova, obiležit će i impresivna produkcija i do sada neviđena pirotehnika.Koncertni prostor obuhvataće 240 hiljada kvadratnih metara, a izgradnja mini-grada uveliko je u toku. Ono što posebno privlači pažnju jesu impresivne brojke, koje govore u prilog grandioznosti ovog spektakla.

Samo bina, za čiju izradu je potrebno čak 6 dana bit će dugačka 60 metara, a ići će do 36 metara u vis! Sedam mjeseci bilo je potrebno da 18 inženjera zvuka i svjetla, zajedno sa tehničkim dizajnerima, do posljednjeg detalja dizajniraju stejdž na kom će nastuputi popularni Nemci.Ali tu se priča ne zaustavlja. Beograd će doživjeti gotovo tektonska pomjeranja, budući da će jačina zvuka ići do nepojmljivih 2.040.000 vati! Naime, zvuk dolazi iz 170 LA12X pojačala, svako sa izlazom od 12.000 vati, što donosi ukupan izlaz od više od dva miliona vati!

Moćna pirotehnika je zaštitni znak benda i sastavni dio neponovljivog performansa, pa se očekuje gotovo 600 različitih pirotehničkih efekata po koncertu, za čiju je izvedbu potrebno oko hiljadu litara benzina i oko 60 kilograma likopodijuma po večeri. Nevjerovatan je podatak da najviši plamenovi idu do 20 metara u visinu, a da njihova temperatura dostiže i 600 stepeni!Čak 36 dimnih mašina i 35 ogromnih ventilatora bit će upotrebljeno po šou, a da su slavni Nijemci o mislili o svakom detalju, govori i podatak da svaki koncert u okviru turneje neophodnu električnu energiju dobija iz svog sopstvenog dizel generatora, koji osigurava da snabdijevanje strujom u okolnim gradovima bude stabilno.

Podsjetimo, Rammstein u Srbiju stiže sa 77 šlepera opreme, a oko hiljadu i po ljudi, lokalnih profesionalaca, bit će angažovano po koncertu. Brojke svjedoče o tome da će Beograd biti svjedok do sada neviđene produkcije, a ulaznice za muzičko-scenski spektakl decenije dostupne su putem sajta efinity.rs.

Izvor Klix.ba