Fenomen Barbenheimer je ljetos zaludio svijet, zahvaljujući marketingu za filmove Barbie i Oppenheimer, dva najveća blockbustera ove godine.Oba projekta ujedinila su filmoljupce i napunila kino dvorane širom svijeta. Barbie je zaradila 1,4 milijarde dolara (2,57 milijardi KM), dok je Oppenheimer inkasirao skoro milijardu (1,84 milijardi KM).

Kako to obično biva u holivudskoj industriji, u planu je film Barbenheimer koji se neće baviti ovim kulturnim fenomenom, već će biti priča o lutki koja želi da baci nuklearnu bombu na stvarni svijet nakon što otkrije koliko je jeziv.Radnja će pratiti Bambi J. Barbenheimer, naučnicu koja živi u lutkarskoj oazi Dolltopiji sa svojim dečkom Twinkom Dollmanom. Jednom prilikom Bambi odlazi u stvarni svijet, gdje otkriva koliko su ljudi brutalni prema lutkama i odlučuje da napravi nuklearnu bombu koju će baciti na čovječanstvo.

Rediteljsku palicu preuzet će Charles Band, jedan od najpoznatijih reditelja niskobudžetnih horora. Film će navodno imati budžet od milion dolara i trebalo bi da izađe sljedeće godine.Band ne bježi od toga da želi da zaradi na popularnosti ovog fenomena.

“To je apsolutno tačno. Prilika da spojimo dvije bizarnosti oba filma, veselu atmosferu Barbie i mračnu stranu Oppenheimera. Kada to pomiješate, dobijete jedinstvenu formulu crnog humora“, rekao je Band i dodao:”Tako je blesavo. Čini mi se da je svaki film postao pomalo depresivan i tužan. Želim da u 2024. godinu uđemo s malo humora”.

Izvor Radio Sarajevo