Kada je ženski rod u pitanju, to je posebno izraženo kroz predrasude o osobi na osnovu njene boje kose. Kakvu zaista poruku i utisak ostavljate na druge ljude i to sudeći samo po tome da li ste plavuša, smeđokosa ili crvenokosa!

Smeđa ili crna boja kose

Kako vas drugi vide: inteligentni, privlačni i profesionalni. Na osnovu raznih studija osobe s tamnom bojom kose daleko su privlačnije od ostalih boja kose. Smatraju se vrlo stručnim i pametnim osobama, pa, po nekim statistikama, imaju za nijansu bolje poslovne pozicije nego plavuše i crvenokose dame. S druge strane, mnogi ih smatraju arogantnim.

Crvenokose

Kako vas drugi vide: uspješni, samouvjereni i temperamentni. Prema istraživanjima, crvenokose dame se smatraju najmanje stidljivim, ali i najuspješnijim u odnosu na ostale boje kose.

Plavuše

Kako vas drugi vide: pristupačni i zabavni. Reklo bi se da se plavuše zaista bolje zabavljaju, odnosno, drugi ih tako vide.Plavuše svi smatraju otvorenim i druželjubivim osobama. Prema nekim istraživanjima, one u prosjeku zarađuju mnogo više nego osobe s drugom bojom kose. Ako vas drugi procjenjuju na osnovu boje kose, to ne znači da bi i vi trebalo njih.

Izvor Avaz