Na dionicama Livno-Šuica (Borova Glava) i Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila. Na magistralnom putu Tomislavgrad-Šuica-Kupres za ova vozila obavezna je upotreba lanaca.

Jak vjetar formira sniježne nanose na putevima Priluka-Glamoč (Koričina) i Livno-Šuica (Borova Glava). Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega a izdvajamo puteve: Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ i Gacko-Tjentište.

Na dionici Livno-Šuica (Borova Glava) upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani – Bosanska Krupa gdje je usljed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava bezbjedno saobraćanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu, dionica A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena saobraćajna signalizacija).Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.

Na  graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom praznika 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvor:BIHAMK