Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila.

Na pojedinim dionicama ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Livno-Šuica (Borova Glava), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Tomislavgrad-Šuica-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Drvar-Bosanski Petrovac, Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno-Kupres-Šuica i Gacko-Tjentište. Jak vjetar formira sniježne nanose na magistralnom putu Priluka-Glamoč-Mlinište.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je usljed težine snijega, dolazi do rušenja stabala, što ugrožava bezbjedno saobraćanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce. Usporeno jednom trakom, zbog odrona saobraća se na dionici Crna Rijeka- Jajce (kod tunela Baljvine).

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena saobraćajna signalizacija). Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Izvor:BIHAMK