Povoljni uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine upozoravamo na jak vjetar. Povećan je broj biciklista i motociklista na saobraćajnicama, posebno u gradskim zonama.

Za danas od 11:30 do 13 sati najavljene su povremene 15-minutne obustave zbog minerskih radova na magistzralnom putu Žitomislići-Počitelj.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Turbe-Karanovac, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Živinice-Kladanj-Olovo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici i Kalesiji.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04. bez obzira na vremenske uvjete.

Izvor:BIHAMK