Zbog izvlačenja teretnog vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce, kod mjesta Krivače.

Na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Podmilačje zbog opasnosti od odrona saobraća se jednom trakom.

Kolovoz je pretežno mokar, dok na pojedinim dionicama preko prevoja mjestimično ima snijega na kolovozu. Izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres-Šuica, Posušje-Jablanica (preko Blidinja) i Turbe-Karanovac. U pojedinim dijelovima naše zemlje upozoravamo i na jak vjetar, kao i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Turbe-Karanovac, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Živinice-Kladanj-Olovo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.