Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila.

Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim-Bosanska Otoka, Simin Han-Banj Brdo, Srebrenik-Živinice-Kladanj-Olovo, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Nević Polje, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Foča.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

Zbog neophodnih radova danas od 13 do 14 sati doći će do dvije 15-minutne obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomslići-Počitelj (Ševaš Njive).

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se i na dionici Konjic-Jablanica (u naselju Orahovica), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.