Indijski astrolozi veruju da svakom danu u nedelji odgovara određena planeta u Sunčevom sistemu, koja ima svoju boju i individualne karakteristike.Stoga je pravilo: ako želite da vaš dan bude produktivniji i uspešan, nosite odeću u boji koja odgovara određenom danu.

Ponedeljak

Prvi dan u nedelji štiti Mesec, pa ako želite da vas uspeh prati u svim svojim poduhvatima, nosite stvari u svetlim, neutralnim nijansama – bledo žuta, krem, srebrna, mlečno bela.

Utorak

Utorak pripada četvrtoj planeti Sunčevog sistema – Marsu. Poznato je da Mars ima površinu crvenkaste boje, stoga je pravilo da utorkom nosite odeću u braon i crvenim nijasnama, ali i roze stvari.

Sreda

Merkur je dugo smatran planetom nauke, pa sve vrste obrazovanja i obuke ili kurseve je najbolje organizovati sredom. Kako biste bolje učili, nosite odeću u zelenoj, žutoj i crvenoj boji.

Četvrtak

Četvrtkom vlada Jupiter, a to znači da se četvrtkom nosi odeća u plavoj, ljubičastoj i indigo boji. Pored toga, vredi napomenuti da se četvrtak smatra posebno povoljnim danom za početak novih poslova.

Petak

Najtoplija planeta u solarnom sistemu – Venera, vlada petog dana u nedelji. U petak, najbolje je dati prednost stvarima i odeći u srebrnoj, plavoj, tirkiznoj, ružičastoj i crvenoj boji, piše Ženski magazin, a prenosi prva.rs.

Subota

Zaboravite na svetle boje, subotom je najbolje da nosite tamne i prigušene nijanse kao što su tamno plava, tamno siva i naravno, crna. Subota je povezana sa Saturnom, a Saturn je najteža i najsporija planeta koja ne voli nered boja.

Nedelja

Nedelja je povezana sa Suncem. Nedeljom birajte odeću i modne dodatke u jarkim bojama – zlatnoj, narandžastoj i žutoj.

Izvor Krstarica