TREBINJE – Dušan Sekulić, svjetski virtuoz na harmonici održao je, zajedno sa svojim bendom, u Kulturnom centru Trebinje, osmomartovski koncert uoči Dana žena.

“Često sam vani, a mnogo rjeđe kod nas u zemlji, tako da mi je vrlo drag svaki nastup u Republici Srpskoj, trudeći se da koncert odradim što bolje mogu i nastojeći da harmoniku predstavim u jednom malo drugačijem stilu, jer, s obzirom da kod nas harmonika važi malo za narodni instrument, mi smo se prošetali svim mogućim stilovima, sa nekim scenski obogaćenim dijelovima”, kazao je Sekulić.

On je, zajedno sa svojim orkestrom od još šest muzičara i jednim animatorom, izveo cjelovečernji koncert koji je, mahom žensku pubiliku kojoj je i bio namijenjen, podigao na noge u pjesmi i igri, što je i repertoar sa kojim nastupaju širom svijeta, gdje, osim ovih muzičara, nastupa i ženski dio njegovog orkestra.

“Ovo je, u stvari, mješavina svih naših koncerata, jer sviramo zavisno od toga šta ko voli, a ono što nas izdvaja jeste možda generalno naš scenski nastup, energija koju imamo”, dodao je Sekulić.

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu Grada Trebinja, potvrdila je da su u Gradskoj upravi Sekulića izabrali upravo zbog njegovih scenskih nastupa i energije koju oni sa sobom nose.

“Mi se trudimo da tokom cijele godine održavamo kontinuitet u manifestacijama koje će zadovoljiti različite ukuse raznovrsne publike, tako da smo izabrali upravo ovaj bend koji je pokazao to svestrano umijeće”, kazala je Skočajićeva, napominjući da je ovo tradicionalni koncert koji već godinama unazad gradska uprava organizuje damama za Dan žena.

Dušan Sekulić je rođen u Sarajevu, 1985. godine, a od pete godine počeo je da svira harmoniku i po mnogima je dostigao najviši nivo sviračkog umijeća na tom instrumentu.

Brojnim solističkim koncertima u Evropi, Aziji i Australiji oduševljava svjetsku koncertnu publiku, a nezaboravno veče pripredio je i trebinjskoj publici.

Izvor:Nezavisne