Tomi Hilfiger, čiji san je bio da pokrene sopstveni modni brend i dizajnira mušku kolekciju, uspeo je ostvariti taj san sredinom 80-ih godina prošlog veka. Osnivanje “Tommy Hilfiger Corporation” postalo je moguće uz značajnu finansijsku podršku od strane poznatog biznismena Moana Murjanija. Ova modna kuća ubrzo je postala simbol stila, prepoznatljiva po svojim karakterističnim dizajnima i kvalitetnim proizvodima, prenosi Žena.rs.

Jedan od najznačajnijih trenutaka u karijeri Tomija Hilfigera desio se 2021. godine kada je britansko modno veće dodelilo priznanje za izvanredno dostignuće u svetu mode. Za Tomija, izvanredno dostignuće u modi nije samo postizanje uspeha u industriji, već i korišćenje mode kao sredstva za pozitivne promene u društvu. Njegova misija od samog početka bila je usmerena ka brizi za druge i nastojanju da poboljša svet putem mode.

Tomi veruje da je moda ultimativni način kreativnog izražavanja i način da pokažete svetu svoj pravi identitet. On naglašava da moda nije samo o praćenju trenutnih trendova ili posedovanju određenih komada odeće, već o izražavanju sebe na autentičan način. Hilfiger je istakao svoju strast prema dizajnu koji pomaže ljudima da iskažu svoju individualnost i osećaju se samopouzdano u onome što nose.U istom intervjuu, Tomi je podelio svoje mišljenje o pet klasičnih modnih komada koje svaka žena treba da ima u svom ormanu:

Klasična bela košuljaBela košulja je univerzalni komad odeće koji se može nositi u različitim prilikama, od formalnih do svakodnevnih.

Dobre farmerke: Kvalitetne farmerke su osnova svakog garderobera. One su udobne i mogu se kombinovati sa različitim vrstama odeće.

Kaput: Kaput je esencijalni komad za hladnije dane. Klasičan kaput može dodati eleganciju svakom outfitu.

BlejzerBlejzer je odličan za poslovne sastanke i formalnije prilike. Takođe se može nositi u ležernijim kombinacijama kako bi se postigao sofisticiran izgled.

Sat ili nakit: Detalji poput sata ili nakita mogu dopuniti svaku kombinaciju i dodati lični pečat.

Tomi Hilfiger je izgradio svoju karijeru i brend na vrednostima kvaliteta, stila i individualnosti. Njegova posvećenost modi kao sredstvu samoizražavanja i instrumentu za stvaranje pozitivnih promena čini ga istinskom ikonom u svetu mode.

Izvor Stil