Foto:Miramax

Lionsgate je objavio trailer za nadolazeći film Vrana (The Crow), remake istoimenog kultnog klasika iz 1994. godine, na čijem je snimanju poginuo glavni glumac Brandon Lee.Glavne uloge u novom filmu igraju Bill Skarsgard i FKA Twigs.

Film u režiji Ruperta Sandersa baziran je na stripu The Crow iz 1989. godine, a prati muzičara Erica Dravena (Skarsgard), koji je ubijen sa svojom zaručnicom Shelly (FKA Twigs). Nakon što umre, vrana oživljava Dravena kako bi se osvetio zločincima koji su mu uništili život.Sporedne uloge u filmu igraju Danny Huston, Laura Birn, Sami Bouajila i Jordan Bolger.

Originalni The Crow s Brandonom Leejem, sinom Brucea Leeja, ostao je zapamćen kao kultni klasik. Film je s godinama pronašao vjernu bazu obožavatelja, a mnogi od njih razočarani su nadolazećim remakeom.”Znači, The Crow je sada John Wick?”, “Ovo izgleda užasno“, “Ovo izgleda gore od očekivanog“, “Imam osjećaj da ovaj film nema nikakav stil. Nisam impresioniran”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

 

Izvor Radio Sarajevo