Da vam dobro stoji, odgovarajuća boja, da istakne vaše oči,. prikrije nešto što vam se ne dopada, ali, naravno, da izgledate mladoliko. Mnoge žene starije od 50 godina rado žele da eksperimentišu sa svojim izgledom i naprave neku promenu, a uglavnom se odlučuju za frizuru. Greška koju na tom putu treba da izbegnu jeste da se klone frizura koje mogu učiniti da izgledaju starije.

Evo koje 3 frizure prema iskustvu mnogih dama mogu dodati čak 10 godina:

1. Frizure sa super volumenom

Ogroman volumen koji čini da kosa izgleda predizmenzionirano, to je trend iz 90-ih. Stoga, prestanite da koristite proizvode za stilizovanje i da “pumpate” kosu i obratite pažnju na modernije opcije.

2. Paž sa razdeljkom na sredini

Ako ste već stariji od 30 godina, bolje je odustati od frizure sa . Ova frizura čini da žene izgledaju starije i naglašava neke nesavršenosti lica. Ako zaista ne želite da se rastanete sa svojom dugom kosom, možete osvežiti frizuru pomoću stepenova. Neka asimetrija u kombinaciji sa pramenovima može učiniti da izgledate posebno.

3. Prekratka frizura

Postoji mišljenje da kratka kosa vizuelno čini da izgledate mlađe. To je obično tačno, ali samo ako je frizura zaista elegantna i dobro pristaje licu. I takođe ako vaše lice ima ovalni ili trouglasti oblik. U suprotnom, prekratko šišanje može postići potpuno suprotan efekat. Konzervativne kratke frizure sa ravnim linijama posebno stare. Zbog toga je bolje ići u korak sa vremenom i isprobati modernu asimetričnu kratku frizuru.

Izvor Novosti