Uzroci tamnih krugova oko područja očiju mogu biti raznoliki.

Iako sudeći po navodima stručnjaka genetika ima veliku ulogu kada je riječ o izgledu podočnjaka, postoje određeni načini kako možemo uticati na njihov nastanak i izgled. Nije tajna da u svijetu ljepote ključno je pratiti neke korake i voditi se njima uz #geek stav kako bismo zadržali svjež i odmoran izgled. Pa tako smo istražili što to najviše utiče na nastanak tamnih krugova, te kako ih se najlakše možemo riješiti.

Odvojite 8 sati za kvalitetan odmor i san

Nesanica kao i nekvalitetan san dovode do iscrpljenosti organizma što je jedan od glavnih uzroka pojave tamnih okoloočnih krugova. Užurbani život i svakodnevne obaveze ponekad ukradu vrijeme koje planiramo odvojiti za odmor, stoga vrlo je bitno napraviti raspored i odvojiti vrijeme koje ćemo rezervisati za odmor i punjenje energije.

Unosite dovoljno tečnosti

Manjak tečnosti u organizmu može uticati na pojavu crnih krugova, zbog toga pazite na unos najmanje dva litra vode kako biste zadržali lijep i odmoran izgled. Dovoljan nivo tečnosti u tijelu djelovaće i na elastičnost kože što će ujedno učiniti da izgledate mlađe i svježije.

Koristite vlažne obloge

Kao dio svog spa rituala kod kuće koristite vlažne obloge tako što ćete ih držati najmanje desetak minuta na spuštenim kapcima. Za DIY spa ritual možete koristiti obloge koje ste prethodno umočili u čaj ili pak toplu vodu. Vlažne obloge vratiće svježinu vašem licu te sakriti par neprespavanih sati.

Izvor:Nezavisne