Mjesec april će sa sobom u Tuzlu donijeli proljetnu manifestaciju u okviru koje će u centru grada ponovo biti postavljen panoramski točak. Svi zainteresirani će imati priliku uživati u pogledu na grad sa visine od 22 metra.“Proljeće u Tuzli” je naziv manifestacije koju će lokalna Turistička zajednica, Gradska uprava i kompanija Bingo organizirati od 10. aprila do 20. maja, uz podršku javnih ustanova i javno-komunalnih preduzeća.

“Na Trgu slobode, najvećem trgu u našoj zemlji, ponovo će biti postavljen 22 metra visok panoramski točak, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad, a koji privlači posjetioce svih uzrasta i iz svih krajeva naše zemlje i regiona”, navode iz Turističke zajednice Tuzle.Manifestacija počinje obilježavanjem Ramazanskog bajrama 10. aprila i Trg slobode će zasigurno biti nezaobilazna lokacija ovoga proljeća.

U dane vikenda trg će se pretvarati u pozornicu gdje će sebe i svoje proizvode predstavljati brojni izlagači, obrtnici, kreativci i poduzetnici pa će posjetitelji moći uživati u isprobavanju i kupovini meda, suvenira, nakita, cvijeća, rasadnog materijala i drugih proizvoda.”Program će podrazumijevati i zabavne sadržaje za najmlađe, kako na Trgu slobode, ali i u Gradskom parku, gdje će animatori, mađioničari, srednjovjekovne viteške igre i maskote izmamiti osmijehe na lica mališana”, dodaju iz Turističke zajednice Tuzle.Trg slobode će ponovo ugostiti i Tuzlanske dane piva, koji će biti praćeni koncertima Nene Belana & Fiumensa, Tropico benda i Šejle Zonić, dok će se domaći i internacionalni proizvođači piva u toku ova tri dana predstaviti sa svojim asortimanom.

Izvor Klix.ba