BANJALUKA – Koncert “Violinska promenada” violinistkinje Natalije Todorović uz klavirsku saradnju Vlade Danića biće održan u petak sa početkom u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Specijalni gosti koncerta će biti Gradski tamburaški orkestar Banjaluka pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, a besplatne pozivnice za ovaj događaj, kako je saopšteno iz Banskog dvora, mogu se preuzeti na biletarnici ove kuće u periodu od 12 do 18 časova.

Natalija Todorović rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovu i Srednju muzičku školu “Vlado Milošević” u klasi prof. Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva). Diplomirala je 2007. godine sa najvišom ocjenom u klasi prof. Uroša Pešića, a magistrirala 2011. godine u klasi prof. Maje Jokanović na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom.

Kao student bila je stipendista Fondacije za najbolje studente “Milan Jelić”, “Petar Kočić”, stipendista Austrijske barokne akademije u Gmundenu.

Tokom svog dosadašnjeg školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, festivalima i osvojila veliki broj nagrada, priznanja i povelja.

Natalija već 16 godina radi kao profesorica violine u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci i ima veoma zapažene pedagoške rezultate, te veliki broj nagrada sa učenicima kako na republičkim, tako i na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Bavi se komponovanjem djela za violinu i gudače.

Vlado Danić, pijanista, rođen je 1984. godine u Drvaru. Srednje muzičko obrazovanje i Muzičku akademiju završio je u Banjaluci u klasi prof. Nevene Popović. Angažovan je u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” kao klavirski saradnik-korepetitor na gudačkom, duvačkom i odsjeku za solo pjevanje. Koncertno i u nastavi sarađivao je sa klasama profesora Slobodana Gerića, Maje Jokanović, Nemanje Marjanovića, Dejana Mladenovića, Dunje Simić, Radmile Smiljanić, Ivana Otaševića, Uroša Pešića, Branislava Petrovića.

Izvor:Nezavisne