Ako vam AI već ne “izlazi na uši” uskoro će jer i WhatsApp radi na implementaciji Meta AI-a uz pomoć kojeg ćete kreirati vlastite fake fotografije i dijeliti ih sa stvarnim prijateljima. Pogledajte kako će funkcionisati WhatsApp Imagine Me.Ne znam jeste li jedni od onih, koji prijatelje, rodbinu iili druge maltretira svojim WhatsApp statusima, a ako jeste ova nadolazeća funkcija će vam biti korisna.

Naime, WAbetainfo iz koda najsvježije beta verzije aplikacija WhatsApp iskopava informaciju o nadolazećoj funkciji “Imagine Me”. Kako ime i sugerira, omogućit će zamišljanje samog sebe u raznoraznim situacijama i kreiranje fake fotografija uz pomoć Meta AI-a.Screenshot sučelja donekle opisuje kako će cijela stvar funkcionisati. Kako biste kreirali fotografije samog sebe u šumi, na vrhu zgrade ili na Sjevernom Polu s ružom u kosi, jednostavno ćete utipkati “Imagine me…” i napisati gdje i kakvi želite biti.

Najprije ćete morati uploadati nekoliko fotografija samih sebe, koje će Meta AI koristiti kako bi od njih prema vašim uputama kreirao fotografije za slanje drugima ili objavu statusa.Očekuje se da ova nova opcija stigne s nekom budućom verzijom WhatsApp aplikacije, a svaki će korisnik odabrati želi li je koristiti ili ne.

Meta je inače krovna kompanija pod čijom kapom su WhatsApp, Facebook, Instagram i Threads. Zato je sasvim očekivano da i svog AI Asistenta temeljenog na jezičnom modelu Meta Lama 3 u nekom trenutku implementiraju u sve svoje aplikacije.Bitno je samo da ostave mogućnost odabira, hoćete li AI koristiti ili ne, piše Smartphone Hrvatska.

Izvor Radio Sarajevo