Takmičenje za najbolju pjesmu Evrovizije nastavilo se večeras na drugoj polufinalnoj večeri, a 10 predstavnika je dobilo šansu da se takmiči u finalu koje se održava u subotu 11. maja u Malmou.

Glasanje je završeno i izabrano je deset predstavika koji idu na finalno veče Evrovizije.Dalje su prošli Litvanija, Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Džordžija i Armenija.

22.51 – Završeno glasanje

Završeno je glasanje za izbor 10. predstavnika koji će proći u finale Evrovizije, još uvijek nije poznato ko ide dalje.Podsjećamo, 16. zemalja večeras se takmiči kako bi prošli u finalno takmičenje koje se održava u subotu.

22.40 – Glasanje u toku

Svih 16 predstavnika izvelo je svoj nastup na drugoj polufinalnoj večeti Eurosonga, a trenutno se odvija glasanje koje će otkriti kojih 10 takmičara ide dalje.

21.48 – Takmičenje otvorila takmičarka iz Malte

Drugo polufinalno veče Evrovizije je u toku, a takmičenje je otvorila predstavnica Malte Sara Bonići.Nakon nje nastup su imali predstavnici Albanije, Grčke, Švajcarske, Češke i Austrije.Tokom večerašnjih performansi, osim takmičara, predsatavio je i francuski predstavnik koji se direktno plasirao u finale Evrovizije.

21 h – Počelo drugo polufinalno veče izbora za pjesmu Evrovizije

Drugo polufinalno veče Evrovizije počelo u 21 čas.Za ulazak u finale nadmeću se predstavnici 16 zemalja, a samo će najboljih 10 po mišljenju publike obezbijediti plasman u završnici festivala.Večeras nastupaju predstavnici Malte, Albanije, Grčke, Švajcarske, Češke, Austrije, Danske, Jermenije, Letonije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije, Izraela, Norveške i Nizozemske.

Podsjećamo, tokom prve polufinalne večeri plasman u finale Evrovizije ostvarili su i predstavnici iz regiona.Srpska predstavnica Teya Dora sa pjesmom “Ramonda” prva se plasirala u finale, a potom i hrvatski predstavnik Baby Lasagna sa pjesmom “Rim Tim Daga Tim” koja je zaludila publiku.Šansu za pobjedu dobila je predstavnica iz Slovenije Raiven sa pjesmom “Veronika”

Izvor Nezavisne