Сигурно вам се некад догодило да сте сањали бившу љубав. Можда су у вама такви снови изазвали лавину осјећања, носталгију, или бијес? Можда сте мислили да наговјештавају обнављање везе и повратак бившег партнера? Ево шта заправо ови снови значе.Познато је да углавном сањамо ствари о којима размишљамо, односно оно што је предмет ваших мисли. Наш мозак је активан током дана, али током ноћи отвара се капија наше подсвијести. Можда нисте директно размишљали о бившем партнеру, али сте видјели оно што вас на њега подсјећа, можда сте осјетили његов мирис, прошли поред његове куће.

Психолози истичу који су све разлози зашто смо сањали бившег:Анализирајте да ли сте претходног дана разговарали са својим бившим партнером (или разговор о њему са рођацима или пријатељима) – можда је ваш сан о њему само „репродукција“ недавних догађаја у мозгу.Ако су снови трајни, то може значити да сте и даље у емоционалној вези са њим. И то не значи да га и даље волите или да се надате да ћете обновити везу – то може бити огорченост, потцјењивање или физичка зависност.Углавном честе снове о бившој љубави имају особе које су прошле кроз тежак раскид. Када растанак остави емотивне ране, емоционално је тежак и још нисте пребољели, могуће је да ће се снови догађати.

Ако вам недостаје бивши партнер и нисте били у стању да у потпуности прихватите чињеницу вашег раскида, ваш мозак може да обради ове информације на необичан начин и да их назове у вашим сновима, показујући снагу ваше жеље.Према психолошком тумачењу, не постоји никакав предзнак у оваквом сну, већ само ваше емоције, можда и потиснуте, и мисли, које се одражавају на свијет снова. Најчешће особе које нису потпуно отпустиле бившу љубав из свог срца и ума, имају овакве снове, што је логично и очигледно. Ипак, уколико вас ови снови узнемиравају, чине да поново пролазите кроз тугу, емоционални стрес, можда је потребно да попричате са стручним лицем који ће вам помоћи да отпустите одређене емоције и наставите даље свој живот, преноси Магазин Новости.

Izvor Glas Srpske