Tokom vrelih letnjih dana koji nam predstoje u narednom periodu mnogo ljudi ima problem sa snom. Oni koji nemaju klimu da rashladi sobu na pravim su mukama, međutim, nije sve tako crno i postoje trikovi koji će vam olakšati da zaspite.Ključ je u umerenosti, te ukoliko ne morate nemojte paliti klimu, i trudite se da se rashladite pre spavanja.

Nemojte da dremate

Vrućina može da vas izmori više nego uobičajene aktivnosti. Naše telo troši energiju kako bi regulisalo temperaturu. Kad je vrućina važno je istaći da je spavanje samo za noć.

Vreme za spavanje

Toplo vreme može da vas natera da promenite navike. Ipak, pokušajte da se držite rutine jer postoji mogućnost da vam promena dnevnog ritma uništi san. Idite na spavanje kao i do sada ukoliko ste u mogućnosti.

Provetrite sobu

Pobrinite se da vam spavaća soba bude provetrena i ohlađena koliko je to moguće. Tokom dana, spustite roletne i zatvorite prozore na sunčanoj strani kako topao vazduh ne bi ulazio u kuću. Pre spavanja obavezno otvorite prozore, koliko god se činilo apsurdno nije toliko toplo napolju.

Posteljina

Oslobodite se nepotrebne posteljine, ali zadržite lagane pokrivače. Tanki pamučni prekrivači upijaju znoj.

Ventilatori

Čak i najmanji ventilator tokom noći može da vam pomogne, pogotovo ako je vlažnost vazduha visoka. Izbegavajte da spavate pod klimom.

Hidrirajte se

Pijte dovoljno vode tokom dana, ali izbegavajte da se nalivate pre nego što odete na spavanje.Žeđ vas verovatno neće probuditi – ali hoće potreba za odlaskom u toalet, zato budite oprezni.

Izvor Novosti