Ново истраживање је показало да психопате заправо најчешће више воле реп и Р'Н'Б музику.У испитивању које су психолози са Универзитета у Њујорку спровели учествовало је 200 људи. Њима је пуштено 260 песама различитих жанрова. Испоставило се да су особе које имају највише психопатских одлика највише уживале у реп пјесмама “No Diggity” бенда “Blackstreet” и “Lose Yourself”  Еминема, пише “Гардијан”.

С друге стране они који су највише уживали у пјесмама “My Sharonа” рок групе “The Knack” и “Титаниум”, коју изводе Дејвид Гета и певачица Сиа, показивали су најмање психопатских одлика.Психолози истичу да су резултати прелиминарни и нису жељели да за сада открију које су све песме пуштали испитаницима.Ипак, њихов циљ је амбициозан, да можда управо преко омиљене музике идентификују психопате.

– Медији портретишу психопате као убице са секирама и серијске убице, али у реалности они нису толико очигледни, нису као Џокер из Бетмена. Они би могли да раде баш ту поред вас и да се потпуно стопе са околином. Они су као психолошка тамна материја -рекао је Паскал Волиш, вођа истраживања.Око 1 одсто опште популације потпада под опис психопата, али је њихов број много већи у затворима, гдје један од пет затвореника има овај поремећај, пише ЖенаБлиц.

Izvor Glas Srpske