Kажу да је планирање вјенчања један од најстреснијих задатака који постоје. То пак не подразумијева одређивање датума или бирање мјеста које заиста иритира младу и младожењу, већ њихови гости. Дан када се слави љубав могу да покваре управо они.Ново истраживање је открило да рад са захтјевним вољеним особама може бити највећи стрес за срећни пар.Један сајт за планирање вјенчања, “Hitched”, анкетирао је 24.000 младенаца како би открио која понашања гостију су најнапорнија за младенце. Бар једном је свако од нас урадио нешто слично.

Према истраживању, 70 одсто брачних парова је рекло да је то тражење да се поведе “плус једна особа” или дијете, које није наведено у позиву. Не заборавите, свака додатна особа често значи плаћање још једног оброка.Друго најнепријатније питање које можете поставити пару, након што добијете све информације потребне за присуство на вјенчању, јесте како одговорити на велики дан. Петина парова је рекла да мрзи да их ово питају, заједно са гостима који касне са одговором.Посебан мени након прихваћеног позива је додатна ствар коју је као фрустрирајућу навело 10 одсто парова. Ипак, мора се очекивати да ће се појаве додатни захтјеви у исхрани.

Више од половине парова такође каже да су питања око распореда сједења веома досадна. Још једна замјерка 38 одсто младенаца била је када су гости питали да ли могу да одрже говор тог дана, пише Телеграф.Kада је у питању сам дан, трећина испитаника изјавила је да мрзи када гост покушава да постане центар пажње. Зато избегавајте да носите ту дугу бијелу хаљину и немојте ни размишљати да запросите на туђем вјенчању – ово није ваш дан.Трећина младенаца је такође рекла да их нервирају гости који се прерано напију, док је петина била изнервирана када су гости стали на пут фотографу.Превише разговора телефоном такође је изазвало љутњу за 13 одсто брачних парова на њихов велики дан.

Izvor Glas Srpske