Foto: Илустрација

Шишке су увијек присутне, али некада су мање у фокусу, а некада више.И док су боб и пикси са шишкама још увијек велики трендови, овог прољећа и дуга коса је једнако занимљива. Најважнија ставка прољећних фризура су управо димензија коју шишке дају и нагласак на истицању омиљених дијелова лица.Боб овога прољећа долази у новој, занимљивој верзији, са микро шишкама. Да, ово је фризура за најхрабрије дјевојке.

Микро боб је краћи од класичног боба, сеже до браде, а шишке су једнако тако микро. Ријеч је о маленим шишкама односно само је малени дио косе одсјечен до очију, док је већи дио скраћен тек толико да се боље уклопи у дужину. Ова фризура одговара свим врстама косе, од равне до таласасте, а одлична је за жене које воле текстуре и играње с алатом за стилизовање.Све зависи од фризура које су у датом периоду популарне. Међутим, ове сезоне су прилично пожељне, а ево како се носе.

Назване по модној и музичкој икони 70-их, Џејн Биркин, ове забавне шишке савршено се слажу с готово сваком дужином.Оне су на средњем дијелу чела краће, док се њихова дужина постепено повећава како иду према крају лица и готово да „упадају“ у очи. Ово је фризура која је вјечна, а шишке у стилу Биркин стоје свим облицима лица.Ако желите да додате димензију своме лицу, али ипак не желите потпуно кратке шишке, ово је фризура за вас.

Наиме, ова фризура је једноставна за одржавање, даје димензију коси, а потребно је само лагано фенирање послије прања.И док кратке шишке са собом носе нешто посебно, ако ипак нисте спремни за толико подрезивања и желите да задржате дужину, ово је фризура за вас.Ријеч је о шишкама које уоквирују лице и дају му димензију, али у исто вријеме су довољно дуге да вам не сметају и није их потребно додатно одржавати. Ово је права фризура за прољећну промјену без много ризика.

Izvor Glas Srpske