Нострадамус, француски астролог из 16. вијека, познат је као “пророк пропасти”, његова предвиђања, не баш блистава, односе се и на 2024. годину.Његова визија будућности изложена је у 942 катрена, и док су његови списи помало нејасни, приписује му се да је предвидио успон Адолфа Хитлера, убиство Џона Кенедија, нападе 11. септембра, као и пандемију вируса корона.Како изгледају његова предвиђања за 2024. годину?

Принц Хари постаје краљ?

Један од пасуса у његовом дугачком тексту каже да ће „краљ острва“ бити „истјеран силом“. Неки мисле да Нострадамус мисли на краља Карла III. Други пасус наводно о Чарлсу каже „убрзо након тога (катастрофалног рата) биће помазан нови краљ / који ће дуго времена умиривати земљу“.

Кина у бурним временима?

Нострадамус је предвидио „борбу и поморску битку“ и рекао да ће “црвени противник постати блијед од страха, уплашивши велики океан“. Неки мисле да би „црвени противник“ могао да мисли на Кину и њену црвену заставу.„Поморска битка“ би, кажу, могла да се односи на тензије Кине са острвом Тајван. Пекинг, главни град Кине, има највећу морнарицу на свијету.

Климатска катастрофа?

Климатска криза је постала очигледнија посљедњих година са порастом пожара и рекордно високим температурама.Нострадамус предвиђа да ће бити још горе.”Сува земља ће се још више осушити, а када се то види биће великих поплава“, написао је он.Такође је предвидио екстремне временске прилике и глад у свијету, преноси б92.“Веома велика глад због штетног таласа“, рекао је он.

Izvor Glas Srpske