Svađe su sasvim normalan deo veza, a kasnije i brakova…Nismo svi isti i ne mogu nam se uvek poklapati razmišljanja iako je to u većini slučajeva tako. Nervoza, stres i loša komunikacija lako mogu dovesti do svađa, naročito na početku braka dok se dvoje ljudi ne navikne na zajednički život. LJubav je jedan veliki progres na kome se stalno mora raditi,  svađe su poseban deo njega.Saznajte kroz koje tipove svađa svaki bračni par treba da prođe.

Svađa oko čistoće

Možda ste se preselili u novi dom. Možda on ima navike koje vas nerviraju, kao što je ostavljanje mokrog peškira na podu kupatila nakon tuširanja ili ostavljanje sudova nakon spremanja ručka. Šta god da je problem, rešenje je jednostavno – komunikacirajte. Ako ne budete razgovarali o čišćenju i navikama koje vaš partner treba da razvije. Što više budete trpeli, to ćete sve više postajati besniji. Ipak, probajte da izbegnete ukazivanje na problem u istom trenutku. Napravite distancu i ohladite svoja osećanja, pa posle toga ukažite na ono što vas iritira.

Svađa oko finansija

Čak i ako pokušavate da izdvajate svoj novac za sebe, postoje stvari koje će morati zajednički da se srede – od plaćanja za renoviranje stanja, dizanje kredita i sličnog. Kao i kod čišćenja, pokušajte da smirite svoja osećanja, a onda da iznesete problem i svoja razmišljanja partneru. Ipak bi trebalo da u finansijama budete jednaki i da se dogovarate.

Svađa oko njegovih/vaših roditelja

Iako ih volite kao da su vaši, ne mora da znači da vam nekad ne idu na živce. Ne dozvolite da vas izbace iz takta i uvek radite kao tim kada se na repertoaru nedeljnog ručka nađu doskočice i komentari koji vam ne prijaju.

Svađa oko zajedničkog vremena

Medeni mesec je vezan za jedinstvo. Kada vam se završi medeni mesex i krene “pravi život” sa stresnim poslom i obavezama koji dolaze uz njega, nećete toliko biti “ujedinjeni” kao pre, niti ćete imati previše slobodnog vremena. Zato je potrebno da nađete rutinu i osmislite plan: kada ćete izlaziti negde, koliko ćete vremena izdvajati za zajedničke aktivnosti i ostalo. Tako ćete na najbolji način osetiti ono “jedinstvo” i prisnost koju ste imali na medenom mesecu.

Izvor Novosti