Mort Fertel, stručnjak za odnose, smatra da popularne preporuke za spas braka, poput deljenja osećanja sa partnerom ili terapije sa porodičnim psihologom, nisu uvek efikasne jer ne definišu tačno šta treba da se uradi da bi se kriza prevazišla. Ona predlaže ovih 6 načina za prevazilaženje krize.

1. Sačuvajte svoj brak čak i sami

Obično se veruje da se brak može spasiti samo kada su oba partnera spremna da reše probleme. „Napori čak i jedne osobe mogu promeniti dinamiku braka i motivisati tvrdoglavijeg supružnika da se pridruži procesu spasavanja odnosa “, kaže Mort Fertel.

2. Ne postavljajte sebi pogrešna pitanja

Nemojte se pitati: “Da li je ovo prava osoba koju sam izabrao za svog muža/ženu?” . Ključ uspešnog braka nije pronalaženje prave osobe, već učenje da volite onu koju ste našli. Jer ljubav nije sreća, to je tvoj izbor.

3. Razdvojenost razdvaja, a ne zbližava

Razdvajanje, koje bi trebalo da osveži vaša osećanja, može vas još više udaljiti, posebno tokom bračne krize kada vam je cilj da ponovo budete bliži.

4. Manje pričajte o problemima

Razgovor o bračnim problemima ih ne rešava, već ih čini dubljim. Oni izazivaju svađe i bes. Govoriti o problemu ne znači da ste ga rešili. Manje pričaj više radi. Pronađite prave načine da rešite svoje poteškoće.

5. Ne verujte da će vam terapeut dati odgovore

Terapijske sesije pomažu supružnicima da razgovaraju jedni sa drugima i razumeju tačku gledišta jedni drugih, ali ne daju odgovore šta treba da se uradi da bi se sačuvao brak. Rešenja su uvek u nama samima, piše sajt Eva ro.

6. Ne pričajte rođacima i prijateljima o bračnoj krizi

„Jedna od najvažnijih vrednosti braka je privatnost, tako da je razgovor sa rođacima ili prijateljima o braku greška.

(Sensa)