Važno je da se osjećate ugodno, ali otkrivanje nečeg previše ličnog, čak i ako nije velika stvar, može biti alarmantno. S druge strane otvoreno laganje o važnim stvarima vodi na put bez povratka.Postoje sigurni načini da u potpunosti uništite prvi sastanak, prema istraživanju. Ako se nešto od ovoga dogodi, drugog sastanka neće biti.Već znate osnovne stvari koje se ne smiju raditi na prvom sastanku – provjeravati telefon, razgovarati o politici, spominjati bivšeg, itd… Ali istraživanje pokazuje da to čak nisu ni blizu najgore stvari koje možete učiniti.

‘Ubica broj jedan’ prvog sastanka?

Paljenje cigarete. Prema istraživanju iz 2014., 51 odsto slobodnih muškaraca i žena izjavilo je da je pušenje na prvom sastanku  krajnji prekršaj. I nisu samo nepušači ti koji ne žele da povučete dim. Ispostavilo se da 60 odsto pušača uopšte ne želi izlaziti s nekim s istom navikom.

Evo 7 sigurnih načina da potpuno uništite prvi sastanku, prema istraživanju:

1. Pretjerana reakcija

Svi pretjerano reaguju. Ali, kada nekoga tek upoznajete, a njihova reakcija na nešto što kažete je tako ekstremna, to može potpuno odvratiti. A u nekim slučajevima, to će uništiti izlazak.

2. Nepristojnost prema osoblju

Naravno, niko ne želi da njihov partner bude nepristojan prema konobaru, ali za mnoge upravo je to ono što sastanak iz pristojnog pretvara u katastrofu.

3. Vino ‘za sebe’

Na lošu razmjenu se oduvijek gledalo kao na nešto nepristojno, a na sastanku nije ništa drugačije, pogotovo kad je u pitanju vino. Ako pratilja naruči cijelu bocu vina za sebe, popije je, a partneru ne ponudi ni kap, ozbiljno je odbojno.

4. Egocentričnost

Naravno, ne želite da prvi spoj izgleda kao intervju, ali drugoj osobi morate postavljati pitanja. Koliko god sastanak  bio uredan, ako ne možete doći do riječi, nije neka sreća. Pričanje samo o sebi je izuzetno nepristojno.

5. Privrženost

Ponekad je ponašanje koje se dogodi odmah nakon sastanka ono što uništi cijelu stvar. Ovo je prvi put da se družite, ali onda se nakon toga nikako ne možete riješiti partnera. Ako pratilac nakon izlaska ne prestaje zvati i slati poruke, vjerovatno nešto nije u redu.

6. Otkrivanje previše, prerano

Važno je da se na dejtu osjećate ugodno, ali za sve postoji vrijeme i mjesto, a otkrivanje nečeg previše ličnog, čak i ako nije velika stvar, može biti veliki ubica raspoloženja.

7. Laganje o nečem velikom

S druge strane prekomjernog dijeljenja informacija, postoji otvoreno laganje o velikom dijelu vašeg života, poput rađanja djece. A kad vas uhvate u laži tokom prvog spoja, zapravo više nema povratka, piše YourTango, a prenosi 24sata.hr.

Izvor Nezavisne