Grupa Divlje jagode je 1982. godine izdala album i istoimenu pjesmu “Motori” koja se i danas rado sluša.

“Album smo stvarali jako interesantno, svirao sam bas gitaru, pisao sam sve tekstove s albuma, čak sam i otpjevao cijeli taj album, tako da je to meni jedan od najdražih albuma i moj doprinos je bio velik”, prisjetio se Alen Islamović u HRT-ovoj emisiji “Kod nas doma”.

“Pjesma ‘Motori'… Nema generacije mladih ko je ne zna i rado je slušaju, tim mladim klincima je to prva faza u životu kada shvate što je muzika i kakva je muzika”, dodao je.

Progovorio je i o ulozi oca i karijeri.

“Velika je to borba, sportski sam tip pa sam se znao boriti s tim, sad kad imam unučad, moram imati još veću kondiciju. Svaki drugi, treći dan kad mi dođu unuci, otkrivaju mi neke nove signale, otkrijem neke nove riječi, novu priču, fasciniraju me iz dana u dan. Bili su na skijanju, njihovo ponašanje na snijegu me oduševilo. Oni su mi jedini izvor energije za koncerte”, kazao je Islamović.

Alen je sa suprugom prije nekoliko godina zasadio skoro dvije hiljade stabala lješnjaka kraj Bihaća.

“Kad zemlju ne obrađuješ, onda je svačija, a čim je obrađuješ, onda je nečija. Zemlja je stajala godinama, došao sam sa suprugom na ideju da sadnice lijeske posadimo kraj rijeke Une. Plantaža je uspjela, kroz koju godinu ćemo imati na tone lješnjaka, a ne na kilograme”, poručio je pjevač.

Izvor:Klix