Naredna generacija Apple pametnih satova stiže sa moćnijim performansama i još više korisnih funkcija.Apple Watch Series 9 koristi S9 SIP čipset, koji je moćniji od prethodnog i nudi za 60 procenata bolju procesorsku snagu i za 30 procenata brži grafički čip u odnosu na Series 8.Series 9 satovi koriste drugu generaciju širokopojasnog čipseta, koji omogućava precizno praćenje i pronalaženje u kombinaciji sa iPhone modelima koji imaju taj čip.

Displej sata nudi lakše očitavanje sadržaja kada ste napolju, uz osvjetljenje od 200 nita (duplo više nego kod Series 8 modela), a može da se spusti do svega jednog nita u tamnim prostorijama kao što su bioskopi.Apple Watch Series 9 dobija nove gestikulacije (double-tap) i kontroliše glavni taster u aplikaciji. Nove gestikulacije pokreće neural engine u S9 čipu, a obrađuje podatke iz svih senzora, uz mašinsko učenje za za detektovanje duplog tapšanja.

Apple je posebnu pažnju posvetio tome da je novi pametni sat kreiran od recikliranog materijala. Apple Watch Series 9 je kreiran od recikliranog aluminijuma, zlata, kalaja i bakra, dok je po prvi put reciklirani kobalt implemetiran u bateriju. Sama baterija nudi do 18 sati rada.Kompanija je istakla da od sada više neće koristiti kožu u bilo kom svom novom proizvodu. Apple za kaiševe svojih novih satova koristi novi tekstil, koji nosi naziv FineWoven.

Ultra je najnapredniji Apple pametni sat do sada, a sa drugom generacijom kompanija je nove dunkcije podigla na još viši nivo.Apple Watch Ultra 2 koristi novu arhitekturu displeja, sa osvjetljenjem od čak 3000 nita, što omogućava bolju čitljivost i pregled pod jakim osvjetljenjem sunca.Novi “watchface” nosi naziv Modular Ultra i koristi spoljašnje ivice displeja. Noćni mod koristi senzor ambijentalnog osvetljenja za automatsko prebacivanje.

Watch Ultra 2 koristi isti S9 SIP čipset kao i Watch Series 9, a omogućava Double Tap kontrole gestikulacijom i ima novi UWB čip za praćenje lokacije.Veličina sata je 49mm, sa 1,92-inčnim LTPO OLED ekranom koji nudi maksimalno osvjetljenje do 3000 nita.Baterija sata omogućava rad do 36 sati, odnosno do 72 sata u modu niske potrošnje. Za softversku podršku oba pametna sata je zadužen WatchOS 10.Apple Watch Series 9 stiže po početnoj cijeni od 399 dolara, dok će Apple Watch Ultra 2 koštati 799 dolara. Prodaja počinje od 22. septembra.

Izvor Kolektiv.me